Plaatselijke events_Lousiana_grote foto

In Louisiana worden jaarlijks meer dan 400 markten, festivals en andere evenementen georganiseerd. Er is dan ook altijd een event dat past bij jouw (muziek)smaak!

Een van de meest populaire festivals is het New Orleans Jazz & Heritage Festival. Dit meerdaagse festival dankt zijn populariteit aan bekende (wereld)acts van alle genres, van jazz tot rock-’n-roll en van R&B tot pop. In 2023 wordt het festival georganiseerd tussen 28 april en 7 mei. Ook het grootste gratis muziekfestival van het zuiden, het French Quarter Festival (half april), vindt plaats in New Orleans. Net als het Satchmo Summer Fest, ter nagedachtenis aan Louis ‘Satchmo’ Armstrong. Dit festival vindt jaarlijks plaats rond de verjaardag van de wereldbekend artiest.

Heb je ooit gehoord van moeraspopmuziek? Ervaar dit unieke genre op het Swamp Pop Music Festival in Gonzales! Ben je toch meer fan van bluesmuziek? Ga dan naar het Baton Rouge Blues Festival, een van de oudste bluesfestivals van het land. Wil je liever genieten van meer lokale muziek? Dan is het Original Southwest Louisiana Zydeco Festival in Opelousas wellicht meer iets van jou. Tijdens dit festval treden lokele cajun- en zydeco-artiesten op en geniet je van de bijbehorende keuken.

Voor meer informatie over bovengenoemde festivals en meer, kijk dan hier.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!