Underwater-4

Aruba biedt veel mogelijkheden voor mensen, die zich graag actief bezighouden op vakantie. Liefhebbers kunnen zich urenlang vermaken met een keur aan watersportactiviteiten, zoals snorkelen, duiken, kite- en windsurfen, waterskiën en parasailing. Hieronder vind je een scala aan mogelijkheden op het eiland, die je een hoop waterplezier zullen bezorgen.

Aruba Watersports Center

Aruba Watersports Center is een full service watersportbedrijf dat al sinds 1960 bestaat.  Watersportliefhebbers komen bij dit watersportbedrijf op Aruba zeker aan hun trekken.

Watersporten die worden aangeboden zijn Parasailing, Tandem Parasailing en avontuurlijke wild water activiteiten. Je kan een rondrit maken op een water scooter (wave runner), je laten rondvaren op een bananenboot, of in een voortrazende band (tube rides). Ben je sportief aangelegd dan kan je gaan waterskiën, of wake boarden. Ook kan je bij Aruba Watersports Center je snorkeluitrusting huren, of het water verkennen tijdens een kajaktocht.

Wil je een dag met een boot het water op, huur dan een speedboot of ga zeilen op een Hobie Cat 14ft of Hobie Cat 16ft. Tot slot kan je allerlei georganiseerde Arusun snorkeltrips & Catamaran zeiltochten maken, of een scuba diving cursus volgen.

Je kunt bij Aruba Watersports Center je PADI certificaat halen, een open water cursus volgen of een cursus voor gevorderde duikers. Gespecialiseerde duiken die Aruba Watersports Center aanbiedt zijn wrakduiken, diepzeeduiken, duiken die speciaal gericht zijn op fotografie, Fish ID en Nitrox.

Aruba Watersports Center is te vinden op Palm Beach, tussen het Occidental Grand Hotel en het Radisson Hotel.


Adrenalinerush bij AquaXotic Sports 

Zoekt je klant avontuur op Aruba en houdt de klant wel van een beetje water? Stuur ze dan door naar AquaXotic Sports voor de leukste ervaringen op zee!

AquaXotic Sports is de tweede grootste aanbieder van

watersportactiviteiten op Aruba. Al sinds 1980 biedt dit trotse familiebedrijf tal van watersportactiviteiten aan. De lokale maritieme autoriteiten hebben het bedrijf erkend als een veilige aanbieder van watersportactiviteiten, dus je klanten kunnen zich er met een gerust hart melden.

AquaXotic Sports biedt jetskiverhuur, parasailen, bananenboottrips, tubing, diepzeevissen en nog veel meer. Het personeel is bijzonder gespecialiseerd, professioneel en ze kennen hun vak door en door.

Ga voor een echte adrenalinekick naar AquaXotic Sports, en ervaar de meest fantastische watersporten op Aruba.

Meer informatie


Stand Up Paddle (SUP) boarding

Stand Up Paddle (SUP) boarding, in het Nederlands ook wel peddelsurfen genoemd, is een van de snelst groeiende watersporten ter wereld. De hype kwam overgewaaid uit Amerika en nu is ook op Aruba het paddle boarden erg populair.

Peddelsurfen is een leuke en gemakkelijke watersport. De rustige en vaak ondiepe wateren in Aruba vormen de ideale omstandigheden om te leren paddle boarden. Peddelsurfen doe je op rustig water, rechtop staand op een brede surfplank waarbij je je voortbeweegt met een lange roeispaan. Omdat je rechtop staat heb je een schitterend uitzicht op de kustlijn van Aruba en het zeeleven.

Je geeft je lichaam een stevige workout als je gaat paddle boarden. De watersportschool Stand Up Paddle Aruba geeft paddle board lessen tegen scherpe prijzen en voorziet je van de beste peddelsurf uitrusting.

Je vindt deze watersportschool bij de Fisherman’s Huts op het strand van Hadicurari Beach, net voorbij de grote hotels van Marriott en Ritz Carlton Aruba op Palm Beach.


Stand-Up Paddle (SUP) Board Yoga

Een mooie en meer relaxte variant van Stand-Up Paddle boarden is de nieuwste hype op het eiland, Stand-up Paddle Board Yoga, ofwel yoga op een surfplank.

De op Aruba wonende Zweedse Rachel Brathen, is op dit moment wereldwijd een van de meest vooraanstaande leraressen op het gebied van deze nieuwe vorm van yoga. Stand-Up Paddle Board Yoga wordt ook wel de rustige variant van Stand-Up Paddle Surfen genoemd, maar dan gecombineerd met de oude praktijk van yoga. Terwijl je in balans probeert te blijven op de golven van de azuurblauwe zee, vormen de strakblauwe hemel en de prachtige zee je voornaamste decor.

Je kunt bij het spa- en wellnesshotel van Aruba, Manchebo Beach Resort & Spa, deze sport beoefenen of kiezen voor yoga op het strand, eveneens gegeven door Rachel Brathen.

 


Eersteklas kite- en surfervaringen

De mogelijkheden voor kitesurfers op Aruba zijn oneindig, voor zowel beginnende als zeer ervaren kiters zijn er verschillende mogelijkheden. Kitesurfen is een van ’s werelds snelst groeiende watersporten. Op Aruba leer je binnen enkele dagen kitesurfen als een pro! Met de ideale constante passaatwind en het kalme zeewater biedt Aruba de perfecte omstandigheden voor kitesurfers.

Aruba Kitesurfing School

De Aruba Kitesurfing School is lid van de National Surf Associatoin (Arusurf) en biedt verschillende cursussen en lessen aan, voor zowel beginners als gevorderden. De surfschool is professioneel, betaalbaar en vooral erg leuk!

De Aruba Kitsurfing School is makkelijk bereikbaar. De kitesurfschool bevindt zich tussen de Fisherman’s Hut op Hadicurari Beach en het Aruba Marriott hotel op Palm Beach.

Wacht niet te lang, en boek je lessen via de website van deze surfschool.

Aruba Active Vacations

Aruba Active Vacations is een watersportschool op Aruba met de beste locatie op het strand. Deze watersportschool bevindt zich ver van de drukte rondom Palm Beach, op het uiterste puntje van Hadicurari Beach bij de Fisherman’s Huts. Hier heb je de beste windomstandigheden, wat in combinatie met het warme, vlakke en ondiepe water, zorgt voor de ideale setting om te leren windsurfen of kitesurfen op Aruba.

Al het kite- en windsurfmateriaal wordt elk jaar vervangen. Met het nieuwste materiaal geniet je dan ook van een veilige, maar adembenemende ervaring. Bovendien wordt je begeleid door ervaren en goed opgeleide instructeurs, die ervoor zorgen dat je de beste technieken onder de knie krijgt.

Ben je benieuwd naar deze watersportschool? Ga snel naar de website van Aruba Active Vacations.


De diepte in met JADS

Wil je klant duiken op Aruba? En ben je op zoek naar een persoonlijke service van vriendelijke en professionele instructeurs? Dan ben je bij het JADS Dive Center aan het juiste adres.

Het JADS Dive Center is een full service duikcentrum op Aruba, waar je voor van alles terecht kunt. Verhuur van uitstekend duikmateriaal, digitale onderwatercamera’s, rustkamers voor duikers, transport met eigen bussen en-ga-zo-maar-door. Het duikcentrum heeft een compleet aanbod aan faciliteiten en je kunt kiezen uit meer dan 24 duiklocaties. Daarmee biedt het centrum het grootste duikaanbod op Aruba. Ga voor een ultieme duikervaring op Aruba snel naar de website van JADS voor meer informatie.

Tip: Volgens JADS is de zuidkust van Aruba de beste locatie om te duiken, omdat het wordt afgelijnd met een koraalrif: er zijn meer dan twintig duiklocaties en verspreid kunnen duikers zich vergapen aan elf

wrakken van vliegtuigen, een cargoschip en gezonken oorlogsschepen. Aruba wordt niet voor niets de place to be voor het duiken naar wrakken genoemd! En dan hebben we het nog niet eens over de weelde aan tropische vissen!


Droog het water in

Ga je graag de diepte in, maar houd je het liever droog? Ontdek dan de magnifieke onderwaterwereld van Aruba tijdens een tocht in een heuse onderzeeër.

Tijdens de Atlantis Submarines Expedition Tour word je met een onderzeeër tot veertig meter onder water gebracht. Je maakt kennis met de exotische onderwaterwereld van Aruba. Onderweg krijg je meer uitleg van ervaren, professionele medewerkers. Zij zullen hun best doen om de tocht met deze onderzeeër tot een unieke ervaring en zo aangenaam mogelijk te maken.

De onderzeeër is goedgekeurd door de Amerikaanse kustwacht en draagt het Green Globe-certificaat. Je boekt je tour via de activiteiten desks in hotels, via De Palm Tours of bij het Adventure Center van Atlantis Submarines in Oranjestad.

Ben je klaar voor een nieuwe ervaring? Ga dan voor meer informatie naar de website van Atlantis Submarines Expedition Tour.


Diepzeevissen met Mahi Mahi

Op zoek naar een unieke ervaring op Aruba? Ga eens diepzeevissen in de Arubaanse wateren! Aruba Mahi Mahi Fishing Charters heet je van harte welkom aan boord. Zij doen er alles aan om jouw diepzeevis-avontuur tot een succes te maken.

Het bedrijf organiseert diepzeevis-excursies en verhuurt sportvissersboten, die zowel voor ervaren pro’s als voor beginners geschikt zijn. De vloot bestaat uit twee ‘Hatteras 42’ sportvissersboten en één ‘Betram 54’ sportvissersboot. Alle drie de boten zijn goedgekeurd door de Arubaanse scheepvaartinspectie, dus je hoeft geen Titanic taferelen te verwachten.

Benieuwd geworden naar diepzeevissen? Ga dan snel naar de Mahi Mahi website.


Go Canoeing

Is je klant op zoek naar leuke watersportactiviteiten op Aruba, maar worden ze liever niet snel over het water getrokken door een speedboot en mag het ook iets minder avontuurlijk? Dan is een kanotocht op het kalme zeewater van Aruba de perfecte uitkomst!

Bij Aruba Hawaiian Canoe kun je een kanotocht op Aruba boeken. Het bedrijf is sinds 2012 gevestigd op Aruba en is de eerste officiële Hawaiiaanse kano organisatie in de Caribische regio. Het bedrijf bevindt zich op Eagle Beach, bij het MVC Eagle Hotel. Een kanotocht is een leuke combinatie van inspanning en ontspanning. Het personeel is erg vriendelijk en spreekt drie talen: Engels, Spaans en Portugees en bezorgt je een onvergetelijke kano-ervaring.

Ga voor meer informatie naar de website van Aruba Hawaiian Canoe.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!