Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

The Great Smoky Mountains liggen op de grens van Tennessee en North Carolina. De bergen hebben hun naam te danken aan de blauwgekleurde nevel die vaak rond de toppen van de bomen hangt. Een van de mooiste en meest gefotografeerde routes loopt hier dwars doorheen: de Blue Ridge Parkway. De Newfound Gap Road is de 50 km. lange hoofdweg die dwars door het park loopt. Langs de route liggen enkele bezienswaardigheden en historische plekken en meerdere zijwegen leiden naar mooie uitzichtpunten zoals Clingmans Dome.

In het nationale park kan je terecht voor tal van buitenactiviteiten, zoals klimmen, raften, fietsen en wandelen op de meer dan 1.300 km aan wandelpaden. En met een beetje geluk (en geduld) spot je zelfs de zwarte beer! Onze tip? Ga kamperen in het prachtige park en wordt wakker in ultieme rust. Het nationale park is immens en we raden je dan ook aan meerdere dagen uit te trekken voor je bezoek.


Hanging Rock Lake

Hanging Rock Lake ligt op ongeveer één uur rijden ten noordwesten van Greensboro en bied je de ultieme buitenervaring. Van steile kliffen tot het prachtige meer en van de stille bossen tot de imposante watervallen. Ontdek de prachtig natuur en ga hier rotsklimmen, kanovaren, hiken of mountainbiken op de vele paden. Reis je met het hele gezin? Dit park leent zich uitstekend voor een (actieve) familievakantie. Je vindt hier vele picknickplaatsen, campings en meer. In het bergmeer kan je terecht voor diverse wateractiviteiten zoals vissen of zwemmen met de hele familie. Kortom Hanging Rock Lake is dé perfecte bestemming om tijd met je gezin of vrienden door te brengen.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!