Georgia-Albany-Ray-Charles-Plaza

Mochten jouw klanten de zuidelijke staten aan doen tijdens een rondreis door Amerika, dan zijn er een aantal plaatsen en steden die zij niet mogen missen. De bijzondere en historische route van de staten Alabama naar Georgia is zeker een aanrader. De afstanden tussen de steden zijn goed te overbruggen en op maximaal twee uur rijden van elkaar. Daarnaast biedt deze route interessante en diverse bezienswaardigheden die de geschiedenis van het zuiden laten zien.

In Huntsville ga je de ruimte in

Start de route in het noorden van Alabama in de plaats Huntsville. De stad telt zo’n 158.000 inwoners en is hiermee de 127e stad van de Verenigde Staten. De stad heeft de bijnaam ‘Rocket City’. Dit komt omdat ze in Huntsville al vanaf 1950 bezig zijn met het ontwikkelen van ruimtetechnologie. Natuurlijk moet je in deze stad zijn om alles van de ruimte te ervaren en daarvoor moet je zijn bij het U.S. Space & Rocket Center. Het museum heeft één van de meest uitgebreide collecties aan ruimtevoorwerpen, waaronder rakketten, motoren, simulatoren, ruimtevaartuigen en exposities. Kortom, een leuk en vooral interessant uitje voor kinderen en volwassenen. Daarnaast is Huntsville ook de thuisbasis voor Space Camp, waar het Amerikaanse ruimteprogramma wordt ontwikkeld.

De wereld van zwart en wit in Birmingham

De route vervolgt zich richting de stad Birmingham die op 160 km van Huntsville ligt. Een stad met een rijke geschiedenis. Dit komt omdat Birmingham onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Martin Luther King schreef zijn beroemde brief vanuit de cel in Birmingham, waarmee hij streed voor gelijke rechten tussen zwart en wit. Om alles te weten te komen over deze beweging en de segregatie, kan het interessant zijn om een bezoek te brengen aan het Civil Rights Institute museum. Het museum geeft een intrigerende indruk van de leefwereld van Birminghams zwarte bevolking en door middel van audio, video, fotografie, kunst en allerlei voorwerpen volg je de verhalen van talloze individuen die zich hebben verzet tegen deze radicale segregatie.

Old Alabama Town in Montgomery

Je vervolgt de route richting Montgomery in het zuiden van Alabama. Op 145 kilometer beland je in de stad die ligt aan de Alabama-rivier. Montgomery heeft ook een belangrijke rol gespeeld tijdens de burgerrechtenbeweging, waaronder het verhaal van Rosa Parks bekend werd. Het verhaal komt tot leven in het Rosa Parks museum. Montgomery biedt verschillende musea die leuk en interessant zijn om te bezoeken, zoals het Mann Widlife Learning Museum en het Civil Rights Memorial. Daarnaast is het openlucht museum Old Alabama Town zeker een stop waard. Je vindt hier gebouwen uit de negentiende en vroege twintigste eeuw en ervaart hoe inwoners met verschillende achtergronden woonden, werkten en leefden. 

De Columbus riverwalk door het centrum

Je verlaat Alabama en rijdt richting de stad Columbus die net over de grens ligt in de staat Georgia. Deze stad ligt op 133 km rijden vanaf Montgomery. Langs de stad Columbus ligt de Chattahoochee rivier en het wandelpad de riverwalk. Dit pad is ongeveer 24 km lang en neemt je mee door het centrum van Columbus. Van Bibb City en zijn katoenfabrieken tot aan de boorvelden van Fort Benning. Ze zijn allemaal verstopt tegen de oever van de Chattahoochee rivier en door het wandelpad allemaal te bezichtigen. Daarnaast biedt Columbus een ruim aanbod aan verschillende musea in de thema’s ruimte, oorlog, kunst en muziek. Kortom, genoeg te doen en voor ieder wat wils!

In Albany is ‘Georgia on my mind’

Je gaat richting het zuiden van Georgia richting de stad Albany. Op 146 km rijden vind je de stad die bekend staat om de wereldberoemde artiest Ray Charles. De muzikant is in Albany in 1930 geboren en bekend van zijn versie van het officiële lied van Georgia: ‘Georgia on my mind’. Albany is zeer trots op de muzikant en ter ere van zijn muziek is het Ray Charles Plaza gebouwd met een levensgroot standbeeld waarop de zanger te zien is achter de piano. De toetsen dienen als bankjes en op het plein klinkt dag en nacht muziek. Naast deze muzikale geschiedenis heeft Albany ook een rijke geschiedenis over de regio. In het Thronateeska Heritage Center ben je op het juiste adres om dit allemaal te ontdekken. Verder beschikt Albany over het Chehaw Wild Animalpark, waar de dieren in hun natuurlijk omgeving leven en je dit vanaf een uitkijkpost kan bekijken. 

De architectonische hoogstandjes van Valdosta

Van Albany rijd je 125 km richting de kleine authentieke stad Valdosta in Georgia. De stad kenmerkt zich door de prachtige huizen, gebouwen en kerken. Bezichtig de prachtige architectonische hoogstandjes, zoals het Crescent met 23 kamers of bezoek de Valdosta State University met historische panden en gebouwen uit 1917. Breng ook een bezoek aan het Grand Bay Wildlife Management en kijk vanuit een 16 meter hoge uitkijktoren uit op het natuurpark. Verder moet je voor spanning zijn bij het Wild Adventures attractiepark met het grootse waterpark van de regio, verschillende achtbanen en meer dan 500 wilde dieren. 

De stranden van Golden Isles (Brunswick)

Na heel wat interessante bezienswaardigheden brengt de laatste stop op de route je richting het strand en ontspanning. De stad Brunswick en de Golden Isles liggen op 193 km van Valdosta. De stad Brunswick ligt op het vasteland en de vier eilanden St. Simons, Sea, Jekyll een Little St. Simons liggen aan de kust van Georgia. De vier eilanden zijn de perfecte vakantiebestemming en er zijn genoeg stranden waar je kan zwemmen, ontspannen en waar de mogelijkheid is tot diverse watersporten.

 

 

 

 

 

 

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!