shutterstock_356630378

Thailand staat al lang bekend om zijn geweldige stranden en diversiteit. Maar er is nog veel meer wat Thailand echt onderscheidt van andere strandbestemmingen: 

 

 • Vriendelijke en gastvrije mensen
  Thailand staat bekend als het ‘Land van de glimlach’. De lokale bevolking is blij, levendig en verwelkomt de vele internationale bezoekers van Thailand met een glimlach. Het is deze gastvrijheid die Thailand al zo lang een populaire bestemming maakt. 
   
 • Verbazingwekkende en unieke cultuur
  Thailand werd nooit gekoloniseerd door een westerse macht. Het is het enige land in Zuidoost-Azië dat zijn onafhankelijkheid ten opzichte van het Westen heeft weten te behouden en daarom zijn de unieke cultuur en tradities eeuwenlang intact gebleven. 
   
 • Exotisch avontuur
  Thailand is een land van contrast en avontuur. Levendige steden, exotische tribale dorpen, heerlijke gerechten en ongerepte tropische omgevingen vol met tempels en lokale cultuur. 
   
 • Een land van ongelooflijke landschappen en natuurlijke schoonheid 
  Thailand is gezegend met een verscheidenheid aan landschappen. Het bekendst zijn haar tropische stranden en eilanden in het zuiden, maar even verbazingwekkend zijn de uitgestrekte regenwouden en hooglanden in het noorden.
   
 • Een van de meest geavanceerde toerismesectoren van Azië
  Thailand is al decennialang een gewilde bestemming onder internationale reizigers. Hierdoor is de economie sneller gegroeid dan bij veel van de buurlanden en is de Thaise toeristische sector een van de meest ontwikkelde in de regio is geworden. De onovertroffen Thaise gastvrijheid is dan ook moeilijk te overtreffen in Zuidoost-Azië.
   
 • Traditionele Thaise massage
  Thailand beschikt over een enorme verscheidenheid aan spa- en wellness resorts, detox centra, gezondheidsretraites en yoga- en meditatiecentra. Thaise traditionele massage is holistisch en therapeutisch en wordt aangeboden in elke stad in Thailand. Tijdens zo’n massage wordt er gebruik gemaakt van combinaties van ritmische acupressuur en body-rocking om spierspanningen te verlichten en dit zorgt ervoor dat er meer bloed door het lichaam kan stromen. Er zijn Thaise massages te vinden in allerlei prijsklassen en op verschillende locaties, van boutique spa’s en massages op het strand tot ontspannen behandelingen in hotels in heel Thailand. 
   
 • Muay Thai Boxing
  Muay Thai of Thai Boxing is de nationale sport en culturele krijgskunst van Thailand. Het werd enkele honderden jaren geleden ontwikkeld als een vorm van close-combat waarbij het hele lichaam als een wapen gebruikt wordt. In de meeste steden in Thailand kun je een liveshow bekijken en zelfs Muay Thai Boxing-lessen volgen! Voor de shows voeren deelnemers een rituele dans genaamd Wai Kru op.
   
 • Thais eten
  Thailand staat niet alleen bekend om zijn gastvrijheid, maar ook om zijn fantastische keuken. Kooklessen worden doorgaans uitgevoerd in buitenkeukens vanwege de rook van de kruiden die worden gebruikt om de smaken te creëren. Een kookles begint vaak met het bezoeken van een lokale markt om zelf de verse producten te kopen. In de Thaise cultuur worden de meeste maaltijden bereid door en gedeeld met familie en vrienden. 
Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!