shutterstock_194892917

Tring tring

Klanten zijn waarschijnlijk al talloze keren gewaarschuwd voor dataroamingtarieven en geadviseerd dataroaming uit te zetten om torenhoge telefoonrekeningen te voorkomen tijdens een vakantie. Als alternatief is het mogelijk om in Aruba bij aankomst op de luchthaven een telefoon te huren. Hiervoor betaal je wel borg en moet je je legitimeren, maar zo ben je in ieder geval bereikbaar. Als je regelmatig afreist naar het eiland kun je overwegen ene goedkope telefoon te kopen. Je vindt deze in telefoonshops rond de grote hotels.

Persoonlijke gids altijd bij de hand

Raad je klanten aan de eilandgids App van Aruba te downloaden voordat ze op reis gaan. Deze handig gids geeft op maat gemaakte reisroutes en tal van tips voor plekken om te bezoeken. Kaarten zijn gemakkelijk te downloaden en daarnaast offline te gebruiken. Ook is het mogelijk om jezelf door het eiland te navigeren met de navigatiefunctie. Kortom, hét gevoel van een persoonlijke gids tijdens je bezoek aan Aruba.

Even googlen

In de meeste hotels, publieke ruimtes en kamers is er toegang tot een Wi-Fi verbinding. Internetcafés zijn te vinden in de winkelgebieden in het centrum van Oranjestad, maar ook in openbare ruimtes van accommodaties. Neem wel je eigen opladers en kabels mee voor apparaten.

Er zijn ook veel openbare Wi-Fi palen, zogenoemde ‘hot spots’, verspreid over het hele eiland. Deze vind je bijvoorbeeld op het vliegveld, in restaurants, cafés, supermarkten, stranden en bars. Om toegang te krijgen tot het internet dien je over een prepaid toegangscode of creditcard te beschikken.

 

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!