Locals aan het woord_Family fun in Alabama

Family fun in Alabama
Alabama is een staat die heel veel variatie biedt. Natuur, cultuur, historie, lekker eten.. Maar wist je ook dat Alabama heel erg geschikt is voor een kindvriendelijke vakantie? De kinderen kunnen heerlijk ravotten en hun energie kwijtraken tijdens de talloze buitensportactiviteiten, leren over de geschiedenis bij de Civil Rights Trail, leren waar de oorsprong van de muziek gelegd is en samen genieten van lekker ‘fried’ eten.

Motorparadijs
Wist je dat Alabama een waar paradijs is voor motorrijders? Glooiende heuvels, prachtige vergezichten, gecombineerd met leuke kleine plaatsjes, historie, goed eten en muziek. Om je te inspireren hierbij twee artikelen van Hans Avontuur die op uitnodiging van Tourism Alabama zijn droomreis per motor door Alabama kon waarmaken.

Trail of Tears Commemorative Motorcycle Ride
Maak met je motor een tocht over de Trail of Tears, een route die absoluut indruk zal achterlaten. Je ziet een prachtig stuk Alabama en leert waarom deze route de Trail of Tears heet. Hij is in het leven geroepen door de Indian Removal Act uit 1830. Deze wordt altijd gehouden op de 3e zaterdag in september. En bij zo’n druk event geldt, plan je reis op tijd.

Muscle Shoals
Wil je weten waar Keith Richards ‘Wild Horses’ heeft gecomponeerd? Waar de carrière van Aretha Franklin een boost kreeg door de versterking van haar muziek door de Swampers? Breng dan een bezoek aan Muscle Shoals, thuishaven van de Muscle Shoals Sound Studio en FAME Studios. Of het in mei 2021 geopende Orion Amphitheatre.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!