top_extralarge

Untamed Travelling is maatwerkspecialist voor reizen naar Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Antarctica en Noord-Amerika. Untamed staat voor hoge kwaliteit, uitgebreide kennis, persoonlijke service, kleinschalige accommodaties, professionele begeleiding en unieke reiservaringen. Ze verzorgen reizen op maat om de individuele behoeften van jouw klant optimaal te realiseren. Reizigers ervaren bij Untamed de bestemming zoals hij is en ontvangen een reisvoorstel dat volledig voldoet aan de verwachtingen. Met grote regelmaat reizen de specialisten van Untamed naar de bestemmingen om de laatste veranderingen persoonlijk te beleven. Zij kunnen je dus informeren en adviseren vanuit onze eigen ervaringen en kennis. 

Reizen met Untamed Travelling is rauw, stijl, beleving, flair en service. Laat je inspireren! Maak kennis met hun niveau van specialisme en raak overtuigd van de meerwaarde van Untamed Travelling bij het samenstellen van het perfecte reisprogramma.

HOE DOEN ZIJ DAT?

Untamed Travelling is maatwerkspecialist voor reizen naar Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Antarctica en Noord-Amerika. Laat je inspireren door de voorbeeldreizen en kies voor jouw klant een bijzondere reiservaring op een van onze bestemmingen. Laat de reis naar wens samenstellen. Untamed biedt je een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan jouw verwachtingen. Je stelt jouw programma samen en de klant vertrekt wanneer het hij/zij uit komt. De mogelijkheden zijn oneindig. Untamed werkt samen met deskundige lokale agenten, professionele gidsen en kleinschalige accommodaties waar service en gastvrijheid vanzelfsprekend zijn. ‘Wij’, onze reisspecialisten, zullen steeds een aantal ‘Out of the Box’ reisprogramma’s uitwerken om je een idee te geven van onze grenzeloze mogelijkheden om het te bereizen gebied optimaal te ervaren. Met het verhaal erachter. En deze met je delen via website, nieuwsbrieven en social media.

Een eerste voorbeeld van zo’n ‘Out of the Box’ reis, is deze reis.

Het verhaal erachter?

Blank“Dit jaar na Indaba vertrok ik richting Namibië, een land dat ik al verschillende malen eerder bezocht. Ik wilde “off the beaten path”. Meestal doet men een rondje, Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – kort bezoek Damaraland en Etosha. Niks mis mee. Maar ik wilde terug naar het uiterste noorden dat ik lang geleden bezocht, aan de grens met Angola, en picknicken in Angola. Na een stop in Damaraland, refuel, 1H30 naar het uiterste noorden. Dit is het Afrika waar ik van hou. Schaars bevolkt door Himba nomaden die zonder paspoorten grensoverschrijdend zijn. (Er zijn immers geen douanebeamten uren in de omgeving te vinden.) En de Gambo’s, die aan de oevers van de Kunene rivier aan landbouw doen, al eeuwen, en nog steeds hun oogsten ruilen voor andere waar. Ze mijden het gevaarlijke water van de Kunene rivier als de pest, een levensader maar ook het gebied van reusachtig grote Nijl krokodillen. Excursies doe je met vrienden, geen enkele andere homo sapiens te zien zo ver het oog reikt. Tijd heeft een andere betekenis. Zondag of woensdag maakt hier geen bal uit.

Daarna via de kust naar Skeleton Coast, met een vlucht van een uur. Ooit een afgeschermd gebied voor het Zuid Afrikaans leger. Nu treft men in de Hoanib rivier één van de mooiste lodges van het Afrikaanse continent aan.  (Hoanib is een ondergrondse rivier, waar men soms water aantreft, vooral bij de monding.) Dit is een levensader voor het grote wild dat men hier aantreft. Regen komt hier sporadisch voor soms éénmaal jaarlijks.

BlankNaast springbok, giraf, zebra, hartebeest, olifant ook de grote roofdieren o.a. leeuw en cheetah. Bijzonder zijn de speciale projecten ter bescherming van caracal, brown hyena en Cape Fox. Puur genieten voor de ervaren safari goeroe.

Bij verblijf van drie dagen krijg je de tweede dag een prachtige excursie voorgeschoteld naar Skeleton Coast, door de droge bedding van de Hoanib rivier. Je eindigt op het strand met lunch, te midden van een kolonie zeeleeuwen, geen andere reizigers te bekennen. De lange rit terug wordt vervangen door een korte vlucht van 20 minuten, een scenic flight over de woestijn.

Beide gebieden zijn zo exclusief, voor de reiziger die geen andere voertuigen of toeristen wil tegenkomen. Het andere Namibië. Ik kan deze reis alleen maar aanraden!”

Blank     Blank 

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!