28b368ba1275f93fafca36db9ab09a8d

Een vakantie naar de zuidkust van de VS is een spannend avontuur vol eten, plezier en zon. In deze 10-daagse roadtrip zie je waar de geschiedenis van de Amerikaanse burgerrechten plaatsvond in Montgomery en Birmingham, ontspan je op het strand in Gulf Shores en ga je feesten in Mobile en New Orleans. Deze roadtrip vanuit Atlanta neemt je mee naar de zuidkust om de zon, opwinding en geschiedenis van Amerika te ervaren.

DAG 1 & 2 
Aankomst in Atlanta en overnachting. Bezoek in de toegangsstad van het zuiden het grootste aquarium van Amerika, het Georgia Aquarium en de World of Coca-Cola. Reis vanuit Atlanta ‘s nachts naar Montgomery, Alabama (2,5 uur, 160 mijl / 257 km).

DAG 3 & 4 
Word wakker in Montgomery en bekijk de geschiedenis van zowel de burgeroorlog als de burgerrechten in deze echte zuidelijke stad. Gebeurtenissen vonden plaats op bijna identieke locaties, hoewel jaren uit elkaar. In 1861 verzamelden zuidelijke politici zich in het State Capitol in Montgomery en vormden de Geconfedereerde Staten van Amerika. Het telegram dat de burgeroorlog aanwakkerde, werd verzonden vanuit Montgomery. Ga staan ​​waar Jefferson Davis werd ingehuldigd tot president en maak een rondleiding door het Eerste Witte Huis van de Confederatie. Bijna 100 jaar later weigerde Rosa Parks haar zitplaats in een Montgomery-bus op te geven en de moderne Civil Rights Movement in Amerika was geboren. Slechts een blok van het State Capitol is Dexter Avenue King Memorial Baptist Church, waar dominee Martin Luther King Jr. de overwinningen van de Civil Rights Movement plande. Ook in het centrum zijn het Hank Williams Museum, het Legacy Museum en het Alley Entertainment District.

DAG 5 & 6 
Reis naar Gulf Shores (3 uur, 188 mijl / 302 km) voor een strandvakantie langs de beste kustlijn van Amerika. Met witte zandstranden en warme wateren van de Golf van Mexico is er geen betere plek om te ontspannen dan de tweelingresortsteden Gulf Shores en Orange Beach in Alabama. Overal langs de kust van Alabama zijn verse zeevruchten en feesten in overvloed. Gulf Shores organiseert het National Shrimp Festival in oktober en het Hangout Music Festival in mei.

DAG 7 & 8
Reis naar het historische Mobile (1 uur, 50 mijl / 80 km.). Mobile wordt erkend als de eerste bekende Amerikaanse Mardi Gras, die evolueerde van een viering in 1703 tot de optochten en ballen van vandaag die elk jaar leiden naar Fat Tuesday. Tijdens het Mardi Gras-seizoen zijn de straten van het centrum van Mobile gevuld met de bezienswaardigheden en geluiden van live marcherende bands, schitterend gekleurde praalwagens en, natuurlijk, krioelende menigten paradebezoekers. Het hele jaar door biedt de havenstad Mobile de smaak van de kust met verse, heerlijke zeevruchten en een gevarieerd aanbod aan bars, nachtclubs, locaties voor livemuziek en rondleidingen door het zuiden. Aan de overkant van de baai van Mobile ligt de romantische stad Fairhope. Ga slechts een paar minuten ten zuiden van Mobile naar Bayou La Batre, het garnaaldorp dat wordt genoemd in het boek en de film ‘Forrest Gump’, en het schilderachtige Dauphin Island.

DAG 9 & 10
Reis naar New Orleans (2,5 uur, 150 mijl / 241 km.). Geniet in New Orleans van live jazz, musea en restaurants. Deze stad aan de zuidkust van de VS is non-stop actief. Maak op je eerste dag een wandeltocht door de Franse wijk en geniet van café au lait en beignets. Pak een po-boy, gumbo of jambalaya en wandel door Bourbon Street voor een slaapmutsje. De volgende dag verken je een Cajun-moeras en bezoek je een plantagehuis.

Kijk hier voor meer informatie en routes. 

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!