Horseback Riding-2

Golfen

Ook als je graag een wat meer ontspannen en kalmerende sport wilt uitoefenen, ben je op Aruba aan het juiste adres. Wat dacht je van de meest groene sport die er bestaat?

Aruba is dé plek om jezelf en je golftalenten op de proef te stellen. Golfen op Aruba geeft je golfspel namelijk een extra dimensie en moeilijkheidsgraad door de verschillende natuurelementen.

Tierra del Sol Aruba

De constante passaatwind is zowel een uitdaging als een plezier, als je golft op de 18-hole Tierra del Sol Aruba golfbaan. Het uitzicht vanaf de green op de ruige natuur van de Arubaanse Noordkust is in prachtig contrast met de strakke golfbaan. De waterpartijen en cactussen rondom de Tierra del Sol golfbaan geven je een echt ‘Arubaans’ gevoel.

De Tierra del Sol Golf Resort, Spa en Country Club is jaarlijkse gastheer van het Aruba International Pro Am Golf Toernooi. In 2013 vond het Pro Am Golf Toernooi plaats van 23-25 augustus. Ga voor meer informatie over golfen op de Tierra del Sol golfbaan en het Aruba International Pro Am Golf Toernooi naar deze site.

Divi Links Aruba

De smalle 9-hole golfbaan met negen holes van Divi Links Aruba in het hart van Eagle Beach, heeft een eigen mix van schoonheid en simpelheid. De wind maakt het golfen iets lastiger, maar zelfs met deze handicap is het eerder een uitdaging dan vervelend. Behalve van een prachtige 9-hole golfbaan kun je er na een partijtje golf ook genieten van een hapje en drankje in het hooggelegen clubhuis en genieten van een schitterend uitzicht over Eagle Beach. Meer informatie over de Divi Links 9-hole golfbaan op Aruba vind je hier.


Tennis

Tennisliefhebbers zullen tot hun plezier merken dat tennisbanen op Aruba van topkwaliteit zijn. Bijna alle hotels op Aruba hebben hun eigen tennisbanen en tennislessen kunnen geboekt worden via het hotel. Ook vind je diverse tennisclubs op Aruba waar je les kunt krijgen van tennisleraren. Op de meeste tennisbanen op Aruba kan je overdag en ’s avonds spelen.

Strandtennis

Naast het reguliere tennis wordt op Aruba ook beach tennis gespeeld. Beach tennis lijkt qua regels en puntentelling veel op gewoon tennis, maar er zijn uiteraard ook verschillen. Zo speel je beach tennis met een speciale beach tennis paddle, een geprepareerde tennisbal en op een beach volleybal veld op het zand. De bal sla je over het volleybal net en deze mag de grond niet raken. Beach tennis is een erg populaire sport op Aruba en je vindt beach tennis banen op verschillende stranden en lokaties. De grootste beach tennis lokaties zijn te vinden bij Moomba Beach en Holiday Inn op Palm Beach. Grote beach tennis events en toernooien vinden meestal plaats op Eagle Beach.


Fitness

Ook fitness liefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken op Aruba. Fitness scholen en fitnesszalen vind je vooral in het gebied rond Palm Beach en bij de grote hotels op eigen terrein.

De meeste fitness scholen en fitnesscentra op Aruba zijn modern en volledig uitgerust met de laatste fitness apparatuur. In sommige gezondheidscentra en fitness scholen kan je privéles krijgen van een fitness instructeur.


Hiken, klimmen, fietsen en andere tochten

Zijn je klanten meer van een stevige wandeling, klimtocht of rit per avontuurlijke jeep? Ook daar weet Aruba wel raad mee.

Overwin de Ayo en Casabiri-rotsformaties of ontdek de ‘wilde’ kantjes van Aruba in het woestijnachtige reservaat Arikok National Park. Hier vergaap je je aan de dramatische kustlijn, eeuwenoude indrukwekkende grotten, cactussen, dramatische rotsformaties en wilde dieren.

In het Arikok National Park kun je te voet of met de fiets het gebied verkennen. Maar voor net dat tikkeltje extra adrenaline kun je ook kiezen om met een jeep of quad te gaan.

Je kunt er ook te voet klimmen naar één van de meest indrukwekkende uitkijkpunten van de Caribbean op de plek waar de oceaan inbeukt op de met rotsen bezaaide kustlijn.
 
Langs de kustlijn kunnen je klanten kennismaken met het symbool van Aruba: de fofoti-boom. De aanhoudende passaatwinden hebben deze bomen vervormd tot gracieuze, in zuidwestelijke richting buigende figuren.

Bekijk hier nog meer mogelijkheden.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!