Niagara Falls State Park_New York_20150710GH_0122

Brand USA werd opgericht door de Travel Promotion Act van 2009 als het eerste publiek-private partnerschap van de natie dat een wereldwijd gecoördineerde marketinginspanning moet leveren om de Verenigde Staten te promoten als belangrijkste reisbestemming en om het Amerikaanse visum- en reisbeleid te communiceren.

Brand USA werkt nauw samen met de reisindustrie om de economische en sociale voordelen die gegenereerd worden door de internationale reizigers te maximaliseren. Deze voordelen omvatten onder meer het bevorderen van begrip tussen mensen en culturen en het scheppen van banen die van essentieel belang zijn voor de economie. De activiteiten van Brand USA worden ondersteund door een combinatie van niet-federale bijdragen van bestemmingen, reismerken en particuliere organisaties, plus matchingfondsen die door de Amerikaanse overheid worden geïncasseerd bij internationale bezoekers die reizen onder het Visa Waiver Program. Ga naar TheBrandUSA.com voor informatie over de industrie of partners over Brand USA.

ESTA Of Visum

De meeste Europese landen vallen onder het visa waiver program en kunnen daarom met een ESTA naar de Verenigde Staten reizen. Voluit spreken we over het Electronic System for Travel Authorization. Het is een elektronische reistoestemming welke gekoppeld is aan het paspoort van de reiziger. De aanvraag voor een ESTA dient 72 uur voor vertrek te gebeuren. Met het ESTA kan er maximaal 90 dagen aaneengesloten in de VS worden verbleven.

Het reguliere visum voor Amerika kan worden aangevraagd voor mensen met een nationaliteit die niet onder het visa waiver program vallen. Ook kan een regulier visum worden aangevraagd als men langer dan 90 dagen aaneengesloten in de VS wenst te verblijven. Meer informatie over het visum voor Amerika en de typen vind je op Evisumservice. Bij hen kun je ook direct een ESTA aanvragen.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!